TURKIŠKA JUODOJI ARBATA – maži juodi lapai suteikia užpilui rudai oranžinį atspalvį. Aromatas ir skonis primena skrudintą Matės ir citrinžolės skonį.          

Paruošimas:

  • Arbatinuką kuriame plikysite arbatą pakaitinkite, kad įšiltu.
  • Arbatžolių įberkite tiek  šaukštelių , kiek puodelių gersite, ir dar vieną arbatinukui ir užpilkite karštu vandeniu.
  • Pilkite tik puse arbatinuko.
  • Kai arbatą pritrauks po 2-4 min. pripilkite arbatinį  iki viršaus ir palikite 1-2 min.
  • Tinkamai užplikytos arbatos paviršiuje turi pasirodyti putų, jų nugriebti nereikia.
  • Gardi tik šviežiai užplikyta arbata, po kelių valandų juolab – kitą dieną, ji praranda gerą skonį ir aromatą, joje net susidaro net kenksmingų raugų ir nuosedų. Tradiciškai arbata geriama nesaldinta.
  • Kilmės šalis: Turkija.
Svoris N/A
Svoris

,

Atsiliepimai

Kol kas atsiliepimų nėra.

Būkite pirmas, pateikęs atsiliepimą „Turkiška juodoji arbata“

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukai pažymėti