Sakura Kukicha Japoniška žalioji arbata su sakuros žiedais ir lapais, šviežaus, bet kartu ir švelnaus, kreminio skonio. Išradingi Japonijos arbatos meistrai vertina ne tik arbatlapius – šis šventas krūmas jiems vertingas visas. Kukicha gaminti naudojamos arbatos šakelės ir koteliai, iš arbatlapių išimami gaminant prabangiąją gyokuro arbatą. Dėl to arbata įgauna švelnų grietinėlės ar riešutų skonį ir tinka vaikams. Ji geriama ramiomis, tingiomis, vėlyvomis popietėmis, kai niekur nebereikia skubėti.

Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Užpilama virintu, atvėsintu – iki 60 – 90 laipsnių vandeniu – kuo aukštesnės rūšies arbata – tuo vėsesniu vandeniu plikoma. Palikti 2 – 4 minutėms. Žalioji arbata gali būti užpilama kelis kartus – svarbiausia tarp užpylimų neišsausinti lapelių. Laikant ilgiau nei 5 – 7 minutes, arbata apkarsta – tai „sugadintos“ arbatos požymis.

               
Svoris

, ,

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Sakura Kukicha”

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukai pažymėti